BELÉPÉS

E-mail:
Jelszó:

 


Elfelejtett jelszó

 

 

 


 

Tel: 06-30-984-8931 - Email: gitta@nyersetelakademia.hu

Rólunk

A Nyersétel Akadémia alapítói Lénárt Gitta és Szőke Gábor.
 
Alapvető célunk megismertetni az emberekkel a nyers, élő ételek jótékony, gyógyító hatását. Szeretnénk eljuttatni ezt az üzenetet mindenkihez: nem csak a vegetáriánus, de a hagyományos konyhán élőkhöz is -, és emberek ezreinek segíteni, és pozitív változást hozni az életükbe azáltal, hogy bemutatjuk azt az életmódot, melynek alapja az egészséges növényi alapú nyers vegán táplálkozás. Szó sincs radikális életmód váltásról! Azt javasoljuk, hogy kezdjék el színesíteni étrendjüket az arra vágyók természetes, élő, nyers, enzimdús ételekkel. Fontos hangsúlyozni, hogy mindeközben nem kell lemondani a megszokott hagyományos ízekről, hiszen javarészt mindaz az ízvilág megvan nyersben is (pizza, székelykáposzta, lecsó, fasírt, lasagna, zserbó, stb.), mint amiket megszoktunk már korábban. A nyers táplálkozás nem jelenti a testünk sanyargatását! A friss nyers étel energiabomba a szervezetnek, mely biztosítja az egész napi aktivitásunkat.
 
Egyik tevékenységünk az oktatás, képzés, kóstolók, bemutatók, vacsorák szervezése. Különböző programokkal várunk minden kedves érdeklődőt.
 • Kóstoló partikra és nyers lakomákra várjuk azokat a vendégeket, akik még csak ismerkednek a nyers ételekkel, és kíváncsiak, hogy mit lehet kihozni nyers zöldségekből, gyümölcsökből.
 • Nyersétel készítő tanfolyamokat szervezünk azoknak, akik szeretnék megtanulni, hogyan készülnek ételeink.
 • Nyersétel hétvégére hívjuk azokat, akik nem csak az ételek elkészítésére kíváncsiak, hanem szeretnének velünk tölteni egy kellemes hétvégét a Pilisben harmonizáló és lazító programokkal, zenével, tánccal.
 • Mesterkurzust szervezünk azoknak, akik vállalkozást szeretnének indítani és nyers ételeket szeretnének készíteni, gyártani, értékesíteni.
Minden érdeklődő így meg tudja találni a neki legmegfelelőbb programot. További részleleket lásd az Oktatás és Programok menüpontok alatt!
 
A másik fő tevékenységünk az ételek készítése és házhozszállítása! A nyers ételek változatos formában történő elkészítésével és házhozszállításával azoknak próbálunk segíteni, akik változatosan szeretnének nyers ebédet fogyasztani. Konyhánkban magas színvonalon és minőségben készülnek ételeink, szakácsaink több éves tapasztalattal rendelkeznek a nyers ételek készítésében.
 
Küldetésünk a természetesség, és a tiszta lelkiismeret. Semmi olyat nem adunk, amit mi magunk nem fogadnánk el. Tiszta növényi ételeket kínálunk, ami szinte minden diétába beilleszthető. Nem hirdetjük a 100%-os nyers táplálkozás mindenhatóságát, mindenki más, így mindenkinek magának kell eldönteni, hogy hogyan állítja össze a saját étrendjét. Mi ebben szeretnénk segítséget nyújtani a nyers vegán ételeinkkel, amit tetszés szerint ki lehet egészíteni egyénre szabottan, egyéni igényeknek megfelelően.
 
Reméljük, hamarosan Veled is találkozunk személyesen is!
 

A nyerstáplálkozásról

A nyers vegán táplálkozás alapvetően egy olyan életmódról szól, ahol tudatosan figyelünk arra, hogy étrendünkben lehetőleg minél nagyobb arányban szerepeljenek természetes, feldolgozásmentes, tisztán növényi alapanyagokból elkészített, nyers (42 Celsius fok fölé nem hevített) ételek. A nyers táplálkozás előnyeiről lejjebb a "Miért ajánljuk ..." részben olvashatsz! Fontos hangsúlyozni, hogy szó sincs radikális életmód váltásról! Azt javasoljuk, hogy az erre vágyók kezdjék el színesíteni étrendjüket természetes, élő, nyers, enzimdús ételekkel. És mindezt úgy, hogy nem kell lemondani a megszokott hagyományos ízekről, hisz javarészt mindaz az ízvilág megvan nyersben is (pizza, székelykáposzta, lecsó, fasírt, lasagna, zserbó, stb.), mint amiket megszoktunk már korábban. A nyerstáplálkozás nem jelenti a testünk sanyargatását! A friss nyers étel energiabomba a szervezetnek, mely biztosítja az egész napi aktivitást.

 

A nyers vegán ételek jellemzői:

 • nyers vegán ételek, azaz kizárólag növényi alapanyagokból, zöldségekből, gyümölcsökből, és olajos magokból készülnek,
 • teljesen gluténmentesek, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják,
 • nem tartalmaznak laktózt, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják,
 • nincsenek hőkezelve (sütés, főzés nélkül készülnek) hogy az enzimek, vitaminok, ásványi anyagok érintetlenül megmaradjanak,
 • feldolgozatlan, finomítatlan, adalékanyag és ízfokozóktól mentes, kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak,
 • nem tartalmaznak hozzáadott cukrot,
 • nem tartalmaznak szóját,
 • nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű anyagot (húst, tojást, tejet, tejterméket),
 • bármilyen diétába beilleszthetők,
 • gazdag, színes és változatos ételkínálatunkban naponta 10 féle ételből lehet választani, úgymint zöldturmixok, italok, levesek, főételek, édességek, sós és édes ropogtatnivalók, amelyek akár az egész napi nyers étkezést tudják biztosítani.

Miért ajánljuk nyers, élő ételeinket? Mert:

 • magas az enzimtartalmuk: a nyers ételekben található enzimek segítenek megőrizni a szervezet saját enzimpotenciálját, így tovább maradhatunk egészségesek, frissek, fiatalok.
 • természetes orvosságok, természetes gyógyerőt képviselnek: a növényekben számtalan fito vegyület, antioxidáns található, melyek fontos szerepet játszanak a betegségek leküzdésében, „Ételed legyen az orvosságod, és orvosságod az ételed” (Hippokratész);
 • gazdagok rostokban, amelyek lassítják a cukor felszívódását, és ezzel egyenletesebbé teszik a vércukor szintet, teltségérzetet keltenek, megakadályozzák a székrekedést;
 • vitaminforrások: frissítik a testet, javítják a memóriát, erősítik a fogakat és a csontokat, növelik az állóképességet, lassítják az öregedési folyamatokat, megelőzik a betegségeket;
 • alacsony a telített zsírtartalmuk: a növények segítenek alacsonyan tartani a vérzsírok szintjét, ezzel csökkentik a szív és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát;
 • kitűnő fehérjeforrások: sokkal könnyebben emészthetők a növényi fehérjék, mint az állatiak, a zöld levelek fehérjetartalma rendkívül magas;
 • magas a tápanyagtartalmuk: nagy mennyiségben tartalmaznak ásványi anyagokat (kálcium, kálium, magnézium, vas, stb.) támogatják az immunrendszer és idegrendszer működését;
 • bármilyen diétába beilleszthetők